Veel gestelde vragen

Wat heb ik nodig om automatisch kilometers te registreren? Alles over automatische kilometer registratie en bijtelling

Wat kost automatische kilometer registratie?

Er zijn verschillende abonnementen, ieder met een eigen functionaliteit en bijhorende prijsstelling. Neem met ons contact op voor een scherpe prijs, afgestemd op uw wensen en wagenpark.

Werkt de GPS module in mijn voertuig?

De GPS module die constant de positie van een voertuig doorgeeft is in alle gangbare voertuigen te installeren. Hiervoor zorgen onze inbouwpartners. Tevens hebben we een uitgebreide set van installatieinstructies voor allerhande voertuigen beschikbaar.

Kan ik het systeem ook gebruiken voor niet-voertuig objecten?

Er zijn verschillende typen GPS modules verkrijgbaar. Naar gelang de toepassing beschikken de modules over extra accu’s, noodstroomvoorziening en speciale sensoren. Hierdoor is er voor ieder traceerbaar object een geschikte GPS module beschikbaar. Volg containers, graafmachines, verhuurd materieel en meer.

Kan de GPS module voor mij geïnstalleerd worden?

De standaard oplossing van Kilometer-Registratie.nl omvat ook het inbouwen dan de GPS module in uw voertuigen. De module wordt volledig onzichtbaar in het voertuig geïnstalleerd door één van onze inbouwpartners.

Mag ik de GPS module zelf installeren?

Dat mag. Indien u zelf kans ziet om uw voertuigen, door bijvoorbeeld uw technische dienst, met de GPS modules uit te rusten dan is dat mogelijk met behulp van onze duidelijke inbouw instructies.

Hoe werkt het systeem precies?

De GPS module controleert continu de positie, snelheid en richting wanneer een voertuig in beweging is. Op vaste intervallen stuurt de module over een GSM/GPRS netwerk deze informatie door naar onze centrale database in een beveiligd datacentrum te Amsterdam. Hier worden de gegevens verrijkt met informatie als; bezochte locaties, bezoektijden, rijtijden, reisduur, afstand, kilometerstand voertuig, etc. Via de interactieve web-applicatie kunt u als gebruiker 24 uur per dag de actuele en historische gegevens van een object op vragen.

Zijn er limieten aan het aantal objecten dat ik mag volgen?

U kunt in theorie een onbeperkt aantal objecten onder uw administratie volgen. In praktijk betekent dit dat er geen harde limieten zijn aan het aantal objecten dat u kunt aanmelden. De web applicatie is geschikt voor het volgen van losse objecten tot extreem grote wagenparken. Om binnen de applicatie en in rapportages overzicht te houden kunnen objecten in verschillende groepen onderverdeeld worden.

Is dit systeem ook geschikt om objecten te beveiligen?

Het tracking systeem is uitermate geschikt om objecten te beveiligen. Via op de kaart instelbare virtuele gebieden (geofences) kunnen bepaalde locaties afgebakend worden. Bij inkomende en/of uitgaande voertuig bewegingen kunt u een alarm bericht per e-mail of SMS ontvangen. Dankzij deze functionaliteit kunt u ingrijpen wanneer bepaalde grenzen overschreden worden. Koppeling met een alarmcentrale is ook mogelijk. Bovendien zijn er optionele modules als een startonderbreker verkrijgbaar waarmee via de applicatie een voertuig geleidelijk tot stilstand gebracht kan worden.

Hoe zit dat met bijtelling en belasting?

Iedere berijder van een auto van de zaak moet bijtelling betalen wanneer er meer dan 500 privé kilometers per jaar gereden worden. Deze bijtelling is een bedrag van 25, 20 of 14% (percentage is afhankelijk van de uitvoering van het voertuig) van de cataloguswaarde van het voertuig dat bij het inkomen wordt opgeteld en wordt maandelijks met de loonbelasting verrekend. Er wordt geen bijtelling berekend wanneer er minder dan 500 privé kilometers per jaar gereden worden. Echter is een sluitende kilometer en ritten registratie dan wel verplicht. De rapportages van Kilometer-Registratie.nl zijn hiervoor geschikt en zorgen voor sluitende rapportages volgens richtlijnen van de fiscus.

Wat gebeurd er als er geen bereik op een mobiel netwerk is?

De GPS module heeft een grote buffer waarin positie metingen, bij het ontbreken van een mobiel netwerk, opgeslagen worden. Bij het eerstvolgende contact met een mobiel netwerk wordt de complete buffer verwerkt en naar ons beveiligde datacentrum verzonden. Zo gaat er nooit data verloren. In praktijk komt deze situatie bijna niet voor. Kilometer-Registratie.nl werkt slechts met premium telecom providers welke een dekking van 99,5% in Nederland en België hebben.

Werkt tracking ook in het buitenland?

Het volgen en registeren van voertuigen werkt in het buitenland precies zoals in Nederland en België. De enige vereiste is een GSM netwerk in het land waar het voertuig zich bevindt. In sommige gevallen is er geen roaming overeenkomst met een telecom provider in het betreffende land. In dat geval worden alle positiemeldingen gebufferd en later alsnog verwerkt. In de alle EU landen is live tracking gewoon mogelijk.

Kan de GPS module meegenomen worden naar een nieuw voertuig?

Bij het vervangen van een voertuig kan de GPS module simpelweg omgebouwd worden. In de online administratie wordt een nieuw voertuig aan de module gekoppeld. Hierdoor blijft uw oude kilometer registratie altijd in tact en worden nieuwe ritten automatisch bij het nieuwe voertuig geregistreerd.

Is inbouw van de GPS module verplicht?

Nee inbouw is niet verplicht. Er zijn ook mobiele GPS modules verkrijgbaar. Deze modules hebben een eigen accu en kunnen op de 12v (sigaretten) aansluiting in het voertuig aangesloten worden. De mobiele module kan eenvoudig in een ander voertuig meegenomen worden. Let er wel op dat een sluitende kilometer registratie niet mogelijk is wanneer één module afwisselend in meerdere voertuigen gebruikt wordt.

Zijn mijn (privé) gegevens veilig?

Alle meetgegevens worden opgeslagen in een beveiligd datacentrum te Amsterdam. Bovendien is het in de applicatie mogelijk om privé ritten af te schermen: er worden dan wel kilometers geregistreerd, maar locaties worden niet opgeslagen. Met die instelling zijn details van ritten buiten werktijd niet zichtbaar in de applicatie.

Wat voor computer heb ik nodig?

Voor gebruik van de web applicatie is een redelijk moderne (kantoor)computer met internet aansluiting ruim voldoende. U hebt geen speciale hardware of software nodig, een internet browser als Internet Explorer is voldoende. Echter bevelen we het gebruik van Google Chrome of Mozilla Firefox aan omwille van betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid.

Kan ik verzamelde tracking data in mijn bestaande applicaties gebruiken?

Er zijn verschillende abonnementen, ieder met een eigen functionaliteit en bijhorende prijsstelling. Neem met ons contact op voor een scherpe prijs, afgestemd op uw wensen en wagenpark.

Ik wil graag deze dienst aan mijn eigen klanten aanbieden, is dat mogelijk?

U kunt als businesspartner de web applicatie onder uw eigen label aan uw klanten aanbieden. Uw klanten blijven daarbij uw klanten, wij leveren de diensten en ondersteunen u bij de inkoop en inbouw van hardware. Neem voor meer informatie over partner worden direct contact met ons op via telefoonnummer (0513) 613 513

Andere vragen? Neem contact met ons op

Automatische kilometer registratie applicatie
Automatische kilometer registratie applicatie
Wilt u ook veel tijd besparen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de contactgegevens of via het contactformulier.

  • Businesspark Friesland West 35-A
  • 8447SL Heerenveen
  • Tel. +31 (0513) 613 513
  • info@geotrack.nl
Wat mensen zeggen

“Dankzij dit systeem hoef ik niet meer per rit van alles handmatig te registreren. Ik heb geen omkijken meer naar mijn voertuigen administratie! Automatisch krijg ik iedere week een rapport per e-mail die gelijk in de boeken kan!”

- Jan Akkermans uit Alkmaar